DAVID ANTONY CLARK:"The man who painted caves" Contemporary Instrumental
"Soy artista, pintor de cavernas,con ocre y pigmento conjuro para mi clan magia positiva en las cacerías". Así se presenta el hombre primitivo al que rinde tributo David Antony Clark en este disco publicado en 1999 por White Cloud, donde continúa demostrando su adoración por las culturas antiguas y la naturaleza más primigenia.
El NO-DO, acrónimo de Noticiero Documental, era un noticiero que se proyectaba obligatoriamente en los cines españoles antes de la película, entre 1942 y 1981.
Tras una etapa previa durante la guerra civil en la que se llamaba simplemente Noticieros, el NO-DO
El régimen franquista se sirvió del NO-DO, durante años, para presentar una visión peculiar de España y del resto del mundo, con escasas posibilidades de contraste por parte de los espectadores; la prensa y la radio estaban censuradas y controladas.
Durante su existencia mantuvo la exclusividad en cuanto a los reportajes exhibidos en salas cinematográficas. Su proyección fue obligatoria en pase previo a la película hasta enero de 1976, pero sobrevivió hasta 1981, aunque ya con carácter voluntario.
Para evitar posibles transtornos visionando todo el noticiario,os dejamos el minutero de las noticias que más nos interesan.
Documental NODO sobre espeleología en Matienzo por las S.E.S.S. , año 1965
Reportaje realizado en 1965 por NODO, en el que se describe el incipiente grupo de Espelologia de Cantabria, que hizo grandes aportes a esta especialidad deportiva y cientifica, aportando y depositando multiples restos arqueologicos y prehistoricos en el Museo Arqueologico de Santander y abriendo multiples vìas de exploración aun en uso en Cantabria.
ESPELEOLOGIA 07:28 El Complejo Cárstico de Ojo Guareña, situado al norte de la provincia de Burgos,año 1958
NOT N 817 AVer vídeo ESPELEOLOGIA 06:07
Descenso a las cuevas de Lezegalde,Navarra,año 1962
Thalassa 16/08/2013 Els invents de les profunditats
El món submarí ha estat l'escenari de milions d'històries fantàstiques relacionades amb tresors, caceres i misteris de tota mena que han fascinat els bussejadors de tots els temps. La fal·lera per penetrar en aquest món desconegut ha impulsat l'home a inventar tot tipus d'aparells per penetrar a les profunditats.
El reportatge segueix els bussejadors "vintage", una colla d'apassionats del submarinisme que s'han dedicat a recuperar i restaurar els instruments antics que han permès que l'home s'endinsi en el fons marí.
Capítolsde la sèrie deTV"Les nostresIlles"(1980), dirigidaper EduardAdmetlla
Capítol1:Pilot
Capítol2:Mallorca
Capítol3:Menorca
La Cova desPont d'en Gil
Aquesta cova va serdescoberta pelbussejadorEduardAdmetlla
Thalassa 15/11/2009
Els pioners de les profunditats
Als anys 40 i 50 el món submarí era completament desconegut. En aquells temps endinsar-se al fons del mar era una veritable aventura. De la mà dels pioners, homes i dones que, amb la seva passió, ens van obrir els camins del fons del mar, reviurem la història del submarinisme a Catalunya.
El medi ambient 28/10/2010
Referents: Eduard Admetlla
Entrevista a Eduard Admetlla, pioner del submarinisme a Catalunya i l'Estat espanyol i que encara fa immersions.
Al filo de lo imposible - Eduard Admetlla EduardAdmetlla, submarinista, recordmanmundialde profunditat enl'any 57, idivulgador de lesprofunditatsmarines, amb 87anysd'edat, ens explica les sevesexperiènciessubaquàtiques, mentre ensportade busseiga unllocmític, descobert per ellmateixfa més de50anys, les Illes Medes.
Al filo de lo imposible - Eduar
Al filo de lo imposible - Eduard AdmetllaVer vídeo DarwinCatTV
El primer espeleo-escafandrer
Falconera i Coves del Drac (Porto Cristo)
El maig de 1953, Eduard Admetlla, un dels fundadors del CRIS, va rebre la visita d'Antoni Ballester, espeleòleg de l'ERE del CEC. Necessitaven el consell i el concurs dels experts per explorar La Falconera (Garraf). Així s'iniciava una etapa que passaria a forma part de la història de l'espeleologia catalana.